MAAKFABRIEK

 

Concept:

De Maakfabriek is een deelatelier waar makers van allerlei slag machines en atelierruimte delen. Door samen de huur te delen kunnen ze voordelig huren en hebben ze toch een groot atelier ter beschikking. Bovendien laat het atelier toe dat creatievelingen kunnen groeien in het maken en dat ze elkaar stimuleren om aan de slag te gaan. We stellen ons zowel open voor professionals als voor beginners.

 

Wat betekent dat in de praktijk:

  • Alle gebruikers hebben een groot atelier ter beschikking waarbinnen ze elk een persoonlijk werkplekje huren naar eigen vermogen. 50% van het atelier bestaat uit persoonlijke werkplekken en 50% van het atelier omvat gemeenschappelijk te gebruiken ruimtes voor stockage, een machinepark, de koffiehoek, een bureau en een gedeelde werkruimte.
  • We streven naar een diverse groep makers, zowel op vlak van achtergrond als qua vaardigheden.
  • We zullen workshops en open ateliers aanbieden om steeds meer mensen aan de slag te krijgen en het plezier van het maken te laten ontdekken.

Vanwege de erg lange wachtlijst hebben we besloten om deze te sluiten.  De kans om met een recente aanmelding toe te treden is te onrealistisch geworden. Bedankt voor uw begrip.

 

Een deelatelier is voor een stuk een groepsgebeuren:

  • De groep leert van elkaar en leert ook samen een atelier beheren.
  • Er is een maandelijkse vergadering om afspraken te maken en te overleggen.
  • De Maakfabriek is GEEN collectief, iedereen werkt voor zichzelf. Toch kunnen kennis, krachten, inzichten en soms ook projecten en materialen gemakkelijk uitgewisseld worden, uiteraard met onderlinge toestemming.

De Kringwinkel opende intussen ook een meubelhal in de Blikfabriek. Hier wordt het overaanbod aan meubels voordelig verkocht worden. Wij kijken er alvast naar uit om samen met hen zoveel mogelijk meubels en materialen te recupereren en te gebruiken in creatieve ontwerpen en toffe projecten.

 

Wil je graag meer weten of zoek je iemand die voor jou iets kan maken, stuur dan een mailtje naar: maakfabriek@blikfabriek.be